Domaine des Pierres Blanches AOC Montagny 2014

De appellatie Montagny is één van de gekendste appellaties binnen de Côte Chalonnaise. De bodem bestaat uit kalk-mergel en vormt de ideale bodem voor het telen van de chardonnay-druif. Chardonnay kan op allerlei bodemsoorten geteelt worden maar uit onderzoek is gebleken dat kalk-mergel betere resultaten geeft voor deze druif.

Deze Montagny is een elegante frisse, fruitige chardonnay met een lichte kruidigheid en een mooie acciditeit. De wijn wordt gekenmerd door aroma's van groene appel, citrus, gedroogd fruit en de geur van witte bloesem. Het mondgevoel is strak in het begin maar die strakheid maakt snel plaats voor finesse en elegantie waardoor deze wijn gemakkelijk te combineren is met verschillende gerechten. De wijn is nu op dronk maar dankzij de houtlagering kan de wijn nog enkele jaren bewaard worden.

Deze witte wijn wordt het best geschonken bij 10 - 13°C en vormt een goede combinatie met gegrilde vis, exotische gerechten en aziatische gerechten. De wijn gaat ook goed samen met verse geitenkazen.

Prijs: € 10,70 incl. btw