Domaine des Pierres Blanches - Côte Chalonnaise 2014

Bourgogne staat bekend voor haar rode wijnen gemaakt van pinot noir. Op een kalkhoudende ondergrond geeft deze druif schitterende wijnen. Door de grote aanwezigheid van kalkbodems is deze druif rijkelijk aangeplant in Bourgogne. Door de dunne schil hebben de rode wijnen een minder geconcentreerde kleur. De kleur van rode wijn is namelijk afkomstig van het contact tussen het geperste sap en de schil van de druif. Hoe langer het schilcontact, hoe intenser de kleur. De meeste pinot noirs zijn gekend voor hun frisse zuren en worden voornamelijk geapprecieerd door de echte Bourgognefans.

Deze rode wijn heeft een matig robijnrode kleur. De aanzet is strak en fruitig gevolgd door een lichte kruidigheid. Het typische aroma van frambozen is zeker aanwezig net als het aroma van violetjes en krieken. De wijn is mooi in balans en de tannines zijn mooi versmolten. De wijn heeft een aangename fruitige afdronk. Het warmere klimaat in de Côte Chalonnaise heeft tot gevolg dat de wijnen zachter en minder strak zijn dan de wijnen die gemaakt worden in Irancy. Wil je de typische Bourgognesmaak ontdekken dan is dit de ideale wijn om mee te beginnen.

De wijn wordt het best geschonken bij 16 - 18°C en gaat goed samen met gegrild rood vlees, klein wild zoals fazant of patrijs en eveneens met licht gekruide gerechten. De wijn combineert tevens goed met witschimmelkazen en harde kazen. Na enkele jaren in de kelder kan de wijn eveneens geschonken worden bij lamsgerechten.

Prijs: € 10,45 incl. btw