"Fuscelli" DOCG Chianti 2015

Chianti... een van de meest bekende regio's in Italië werd vroeger doorgaans geassocieerd met lichte wijnen van mindere kwaliteit. De laatste jaren is hier echter verandering in gekomen en is de kwaliteit er serieus op vooruit gegaan. De Chianti wijnen worden voor minimum 80% gemaakt van de Sangiovese druif. Verder mag de wijn worden aangevuld met zowel witte als rode locale druiven zoals Malvasia Bianca (wit), Trebbiano Toscano (wit), Canaiola nero (rood) en Colorino (rood). Merlot en Cabernet Sauvignon mogen tevens toegevoegd worden op voorwaarde dat ze in de regio geteeld zijn. De Chianti Classico mogen geen witte druiven toevoegen.

De Chianti Fuscelli van Casa Lucii is net als de andere wijnen van het domein een biologische wijn. 2015 was een topjaar voor de wijnbouw en dat resulteert in een zeer mooie wijn. Deze Chianti is gemaakt van rode druiven. De druiven worden manueel of machinaal geplukt. De trossen worden ontrist en de druiven zacht geperst. De vrijgekomen most wordt gekoeld om de fermentatie niet te snel op gang te brengen. De fermentatie gebeurt op gecontroleerde wijze en de wijn wordt verder gerijpt deels in inoxe en betonnen vaten.

De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse flitsen. In de neus vinden we vooral elegante fruitige aroma's van rood en zwart fruit aangevuld met violettoetsen. In de mond is de wijn licht en fruitig en de aanwezige tannines zorgen voor een mooie structuur. De wijn kan jong gedronken worden en de aanwezige zuren en tannines zorgen ervoor dat deze wijn gerust nog enkele jaren in uw kelder kan liggen. Het best wordt deze wijn gedronken op 18°C gecombineerd met onder andere pastagerechten met een rode saus of charcuterieschotels. Rood vlees is ook een mogelijkheid.

Prijs: € 8,20 incl. btw