Illuminato - Fiano IGT Salento 2016

Vul een subtitel in

In de hak van de Italiaanse laars ligt de gekende wijnstreek Puglia. Wie aan Puglia denkt, denkt meteen aan de trulli van Puglia. De typische witte huisjes met kegelvormige daken, die behoren tot het werelderfgoed van UNESCO, werden destijds zonder cement gebouwd zodat ze snel terug konden worden afbreken en men dus minder belastingen moest betalen.

Fiano is een druivensoort die naast de Greco en de Falanghina vooral in het zuiden van Italië geteeld wordt. Hoge opbrengsten voor deze druif geven banale wijnen. Gelukkig heeft men bij Tenuta Giustini ervoor gekozen om de rendementen beperkt te houden met als resultaat een zeer mooie intense droge witte wijn.

Deze Illuminato gemaakt van de Fianodruif is een schitterende wijn gekenmerkt door intense fruitige aroma's zoals citrus, rijpe peer, meloen, witte perzik en witte bloemen. Deze wijn wordt best geserveerd tussen 8°C en 10°C op een warme zomeravond als aperitief of bij pastagerechten met vis. Door z'n mineraliteit is de wijn eveneens fantastisch in combinatie met mosselen.

                                                                                                                               Prijs: € 9,50 incl. btw.