Irancy - Bourgogne Rouge 2014

Bourgogne wordt opgedeeld in 5 regio's. Yonne met Chablis in het noorden. Côte d'Or met de befaamde Côte de Nuits en Côte de Beaune iets meer naar het zuiden. Vervolgens komen de Côte Chalonnaise en de Mâconnais. Als laatste is er de Beaujolais die beschouwd wordt als regio op zich maar dus toch tot Bourgogne behoort. Irancy ligt in de Yonne nabij Auxerres en is de enige appellatie binnen die regio die enkel rode wijn mag produceren. De wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir. In de koelere noordelijke regio krijgt deze wijn een zeer specifiek karakter.

Deze rode wijn heeft 16 maanden sur lies gelegen waardoor de smaken van de dode gistcellen mooi opgenomen zijn in de wijn. In de neus komen aroma's van zwart fruit en frambozen naar boven maar eveneens florale aroma's. De wijn heeft een strak mondgevoel door de jonge tannines en heeft een mooie fruitige afdronk.

Deze typische rode wijn wordt het best geschonken bij 16 - 18°C en vormt een geslaagde combinatie met steak of klein wild. Als de jonge tannines mooi verweven zijn, gaat deze wijn ook goed smaken bij verschillende kazen.

Prijs: € 12,80 incl. btw