"Mareterra" Vernaccia di San Gimignano Riserva 2012

Italië, het land van de romantiek met haar ongekende gastvrijheid en heerlijke pure keuken. In het centrum van Toscane te midden de vele wijnvelden, ligt de middeleeuwse stad San Gimignano. De Vernaccia di San Gimignano is een druif die haar naam te danken heeft aan deze idyllische stad.

2012 was een zeer droog jaar in de regio waardoor de druiven kleiner waren en de opbrengsten per hectare beperkt. Lagere opbrengsten betekent meer geconcentreerde druiven met veel smaak. Deze Vernaccia di San Gimignano van Casa Lucii heeft een erkend biologisch label. De druiven zijn manueel geplukt en enkel de beste druiven hebben de selectie doorstaan. De trossen werden zacht geperst en de vrijgekomen most werd gekoeld om de fermentatie niet te snel op gang te brengen. De fermentatie gebeurde onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden. Na de vinificatie heeft deze wijn nog enkele maanden houtrijping gehad en heeft ze nog minstens 3 maanden gerijpt op fles alvorens ze de kelder mocht verlaten.

Het resultaat is een droge witte wijn, bleek strogeel van kleur met gouden flitsen. Deze wijn heeft een mooie elegante, complexe neus. In de mond is de wijn zacht, rond en heeft een mooie lange afdronk. De wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur tussen 10 en 15°C. Deze Vernaccia vormt een geslaagde combinatie met allerlei risottogerechten, gnocchi, wit vlees, vis en schaaldieren en verschillende kaassoorten.

Prijs: € 17,25 incl. btw