Nekeas - Rosado 2016

Spanje kent enkele geweldige wijnregio's zoals de Rias Baixas, Rueda, Ribera del Duero en La Rioja. Ten oosten van La Rioja ligt de wijnstreek Navarra die wellicht iets minder bekend in de oren klinkt maar daarom niet minder de moeite waard is om te ontdekken. Ten zuiden van de stad Pamplona, dat bekend is voor haar jaarlijkse stierenrennen door de straten, ligt het dorpje Añorba. In dit dorpje is eind jaren 80 een project opgestart door verschillende wijnfamilies die reeds verschillende generaties lang actief waren in de wijnbouw en een gezamenlijke oplossing zochten voor de crisis die in de jaren 60 bijzonder hard toesloeg. Als resultaat werd het domein Nekeas opgericht dat momenteel 260 hectare wijndomein omvat en tevens 200 hectare land met olijfbomen voor de productie van olijfolie.

Het klimaat in deze regio wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de Pyreneeën in het noorden, de Atlantische oceaan in het westen en de Mediterraanse zee in het zuidoosten van de streek. Warme zomers met voldoende verkoeling 's avonds en milde winters zorgen ervoor dat hier het ideale klimaat heerst om aan wijnbouw te doen.

Deze wijn van Nekeas is een frisse rosé op basis van Cabernet Sauvignon en Garnacha. In de neus krijgen we aroma's van frambozen, blauwe bes en aardbei die bevestigd worden in de mond. De speelse frisse zuren geven de indruk dat er eveneens citrus en groene appel naar boven komen. De wijn wordt het best geserveerd bij 8°C - 10°C en is een ideaal aperitief voor de zomermaanden. Tevens kan je deze wijn combineren met paëlla of pastagerechten. De zeer subtiele aanwezige tannines zorgen ervoor dat deze wijn eveneens zeer geslaagd is bij rundscarpaccio. De wijn is mooi in balans en kan nu gedronken worden. Door de frisse zuren kan de wijn nog 2 à 3 jaar gedronken worden.

                                                                                                                              Prijs: € 5,80 incl. btw