"Senarum" DOCG Chianti Colli Senesi 2012

De Chiantistreek behoort tot één van de bekendste wijnregio's in de wereld. De Chianti Classico klinkt u wellicht het meest bekend in de oren maar wist u dat er nog 7 appellaties zijn binnen Chianti? Één van deze appellaties is de Chianti Colli Senesi. Het gebied ligt voornamelijk ten zuiden en ten oosten van de Chianti Classico en is misschien niet de bekendste maar wel de grootste appellatie binnen de Chiantiregio.

Deze Chianti Colli Senesi "Senarum" van Casa Lucii, van het oogstjaar 2012, is op biologische wijze gemaakt. Wegens de droogte in dat jaar waren de rendementen per hectare beperkt waardoor de druiven klein maar zeer aromatisch zijn. De betere trossen werden manueel geplukt, ontrist en onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden gevinifieerd in inoxe vaten. De wijn heeft gedurende de vinificatie schilcontact gehad zodat de aroma's uit de schil ten volle konden worden opgenomen door de wijn. Na de fermentatie is de wijn verder gerijpt deels in inoxe, deels in betonnen en deels in eikenhouten vaten.

Het resultaat is een droge, stille, robijnrode wijn met paarse flitsen. In de neus komen aroma's van rood en zwart fruit aan bod en dankzij de houtrijping is er een lichte houtindruk aanwezig. De wijn is vol en rond van smaak en heeft een mooie structuur. De tannines zijn al mooi geëvolueerd maar de wijn kan nog gerust enkele jaren in de kelder bewaard worden. Het best wordt deze wijn gedronken op 18°C en vormt deze een geslaagde combinatie met gerookt vlees, rood vlees, wild en ook bij rijpe kazen. Echt een uitblinker in z'n prijsklasse.

Prijs: € 11,00 incl. btw