Terramè - Fiano IGT Salento 2016

In de hak van de Italiaanse laars ligt de gekende wijnstreek Puglia. Wie aan Puglia denkt, denkt meteen aan de trulli van Puglia. De typische witte huisjes met kegelvormige daken, die behoren tot het werelderfgoed van UNESCO, werden destijds zonder cement gebouwd zodat ze snel terug konden worden afbreken en men dus minder belastingen moest betalen.

Fiano is een druivensoort die vooral in het zuiden van Italië geteeld wordt. Hoge opbrengsten voor deze druif geven banale wijnen. Gelukkig heeft men bij Tenuta Giustini ervoor gekozen om de rendementen beperkt te houden met als resultaat een zeer mooie droge witte wijn.

De Terramè Fiano 2016 is een leuke wijn die breed inzetbaar is in een menu. Koel geserveerd bij een temperatuur tussen 8°C - 10°C wordt deze wijn gekenmerkt door frisse aroma's zoals citrus, anijs, gele appel, peer en witte bloemen. Naarmate de wijn warmer wordt in het glas krijgt de wijn een heel ander karakter en maken de frisse aroma's plaats voor aroma's als rijpe peer, gele appel, meloen, witte perzik en witte bloemen. Kortom een wijn die zowel bij frisse gerechten geserveerd kan worden als bij eenvoudige pastagerechten met vis of gevogelte.

                                                                                                                                Prijs: € 7,95 incl. btw