DOCG Vernaccia di San Gimignano 2015

Wie z'n hart verloren heeft in Italië, zal het waarschijnlijk terugvinden in Toscane. Deze prachtige heuvelachtige regio staat bekend voor haar gastvrijheid, haar pitoreske steden, lekkere eten en fantastische wijnen. In het centrum van Toscane tussen het culturele Firenze en het romantische Siena ligt de middeleeuwse stad San Gimignano. De Vernaccia di San Gimignano heeft haar naam te danken aan deze gezellige stad.

2015 was wereldwijd een fantastisch jaar voor de wijnbouw en dit resulteert in prachtige wijnen. De Vernaccia di San Gimignano van Casa Lucii heeft een erkend biologisch label. De druiven worden manueel geplukt, de trossen worden zacht geperst en de vrijgekomen most wordt gekoeld om de fermentatie niet te snel op gang te brengen. De fermentatie gebeurt op gecontroleerde wijze. Nadien wordt de wijn verder gerijpt deels in inoxe en betonnen vaten.

Het resultaat is een elegante droge witte wijn met een bleke, strogele kleur. In de neus vinden we voornamelijk florale en minerale toetsen. In de mond is de wijn fris, sappig en rond en heeft een mooie lange afdronk die gekenmerkt wordt door amandelen. De wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur tussen 10 en 15°C. Deze Vernaccia vormt een geslaagde combinatie met surf & turf, een saffraan risotto, gnocchi, gevogelte, vis of verse kazen.

Prijs: € 9,50 incl. btw